Viime huhtikuussa saimme kuulla, että Kemin lyseon lukion opiskelijoita pääsee yhdessä Keminmaan, Pyhäjoen ja Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion kanssa Cernissä järjestettävälle tiedeleirille toukokuussa 2012. Juuri ennen kesäloman alkua piti valita viisi opiskelijaa noin viidestätoista ilmoittautuneesta, ja projektiryhmämme koostuu nyt seuraavista henkilöistä:  Viivi Järvelä, Anette Heikkuri, Nelli Palmu, Susanna Nurmi ja Jonna Romppainen ovat projektissa mukana olevia kakkosvuosikurssin opiskelijoita, Tarja Huhtelin on projektia vetävä kemian opettaja ja mukana tiedeleiriin valmistautumisessa on myös fysiikan opettaja Seppo Korolainen.

Ensimmäinen tapaaminen Keminmaan projektilaisten kanssa oli syyskuun alussa, jolloin seurasimme yhdessä Jyväskylän Yliopistolla järjetettyä CERN-lukioseminaaria. Videoesityksessä näimme Tomas Lapin luennon 'LHC ja Higgsin metsästys'(hyvä luento, linkki luentoon Moodlessa!) sekä kuulimme aiemmin Cernissä käyneiltä vinkkejä ja neuvoja tiedeleiriin valmistautumisesta.

Tässä blogissa on tarkoitus kertoa siitä, miten meidän Cern-projekti etenee ja esitellä ryhmäläisten tekemiä tuotoksia. Tarkoitus on myös seurata hiukkasfysiikkaan ja Cerniin liittyvä uutisia ja herättää niin kiinnostusta kuin toivottavasti myös keskustelua näistä aiheista. Ja tässä heti aluksi Hesarin uutinen 'valoa nopeampi hiukkanen'.