Torstai 10.5  Hiukkasfysiikkaa ja antimateriaa Cernissä

Toinen päivä Cernissä alkoi Jorma Tuominiemen luennolla hiukkaskiihdyttimistä. Kuuma sää, aikainen herätys ja koko aamupäivän kestävä luento kuulostivat aluksi erittäin huonolta yhdistelmältä, mutta pienet kahvitauot piristivät ja kiinnostus säilyi koko luennon ajan.

Syötyämme ravintolassa Cernin Ranskan puoleisessa osassa suuntasimme Michael Doserin antimaterialuennolle. Odotukset olivat korkealla, sillä aikaisemmin Cernissä olleet ryhmät kehuivat luentoa. Doser luennoi hauskasti ja ihanan selkeällä englannilla. Pääsimme myös käymään hallissa, missä oli tutkimuksissa käytettäviä laitteita.

Varsinaisen ohjelman päätyttyä porukka jakaantui. Oli mahdollista lähteä Ranskan puolelle ostoskeskukseen tai takaisin hostellille. Ostoskeskukseen menijät saivat matkalla ihailla ranskalaista maalaismaisemaa, johon kuului laiduntavia lehmiä ja sieviä taloja.

Iltaohjelmaan kuului kaikilla ruokapaikan etsiskelyä ja kaupungilla kiertelyä. Huhut kertovat, että jotkut opiskelivat fysiikkaa ja toiset tanssivat pubissa. Vahvistusta huhuille ei ole saatu.