Lokakuun viimeisen päivän pimeänä iltana kokoonnuimme Keminmaan lukiolle projektilaisten ja heidän vanhempiensa kanssa.

Alkuesittelyjen jälkeen me opettajat kerroimme yleistä Cern-verkostosta ja tänä lukuvuonna toteutuvien tiedeleirien ohjelmasta. Opiskelijat olivat valmistautuneet iltaan tekemällä pienen esityksen annetusta aiheesta. Nelli ja Susanna kertoivat Genevestä ja Chamonix'sta ja Lotta ja Ella-Maria yleistä tietoa Cernistä. Anette ei valitettavasti päässyt paikalle (juuri syntyneet koiranpennut tarvitsivat hoitajan!), mutta Viivi esitti heidän yhdessä tekemänsä jutun neutriinoista. Jonna kertoi LHC:stä ja Aleksi ja Niko Standardimallista. Poikien esityksen lopuksi kuulimme ja näimme upean Tieteen sinfonia- videon youtubesta ja päätimme yrittää opetella sen tässä projektin aikana : )

Lopuksi kahviteltiin (kiitos Jormalle ja Sirkalle!) ja vajaa kaksi vuotta sitten tiedeleirillä mukana ollut Iida kertoi kokemuksistaan Cernissä. Shoppailupaikkojen sijainti tuntui yllättäen olevan yksi suurimmista kiinnostuksen kohteista. Suuret kiitokset Iidalle ja projektilaisille sekä kaikille osallistujille!

 Iloisin mielin vanhempainillassa.

 

Ja vielä kuvia Anetten koiranpennuista. Cern-projektin kunniaksi pentueen ainoan pojan nimeksi tulee Bardem's Starring Scientist : )