Vuosi on vaihtunut, projektimme kevätkausi alkaa ja Cernin reissu lähestyy.
Joulukuussa Kemin Cern-projektilaiset keräsivät rahaa 
paketoimalla ostoksia joulupaketteihin paikallisessa Suomalaisessa kirjakaupassa. Kemin lyseon lukion oppilaskunta on perinteisesti kerännyt paketoinnilla rahaa oppilaskunnan käyttöön, ja tällä kertaa Cern-projektilaiset osallistuivat paketointiin ja kartuttavat osalla rahoista omaa matkakassaansa.

Tammikuussa on tarkoitus jakaa projektilaisille omat aiheet, joihin on perehdyttävä kevään aikana. Aiheista on tarkoitus pitää esitykset maalis-huhtikuussa, jolloin kokoonnumme oman Cern-verkoston porukalla Keminmaalle. Ja samoja aiheita voidaan käsitellä sitten Cernissä vielä tarkemmin asiantuntijoiden avustuksella.

Helmikuussa saamme koululle luennoitsijavieraita, jotka pitävät hiukkasfysiikkaa käsittelevän esityksen.  Cern-projektilaiset tutustuvat esityksen aihepiiriin jonkin verran etukäteen, jotta voivat haastatella tutkijoita ja esittää kysymyksiä askarruttamaan jääneistä asioista. 
Siis mielenkiintoinen kevät on tulossa!

Ja mielenkiintoisia aikoja eletään Cernissäkin. Syksyn aikan on kuultu uutisia valoa nopammista neutriinoista, saatu jälkiä Higgsin hiukkasesta ja nyt on ilmeisesti löydetty uusi hiukkanen:http://www.avaruus.fi/uutiset/kosmologia-ja-teoreettinen-fysiikka/cernissa-loydettiin-uusi-hiukkanen.html  ja englannin kielellä http://www.science20.com/quantum_diaries_survivor/atlas_discovers_new_chi_b_resonance-85764.