Tiistai 8.5. Tutustutaan Geneveen ja YK:n päämajaan

Yllättävän hyvin nukutun yön jälkeen aloimme valmistautua lähtemään Geneven vanhaan kaupunkiin.
Aamupalalla kävimme hostellin nurkilla viehättävässä, paikallisessa kahvilassa. Siellä oli ihania croissantteja ja kahvia!

Matka jatkui kohti vanhaa Geneveä järven rantaa pitkin. Valokuvia napsittiin kovasti ja kerettiinpä siinä vielä vierailla parilla rantakojulla sekä ihastella niiden viereistä puistoa ja kukkaistutuksista mäkeen tehtyä kelloa.

Olimme sopineet tapaamisen pyhäjokisten ja keminmaalaisten kanssa St. Pierren katedraalille, minne sitten lopulta löysimmekin (matkan varrella oli paljon merkkiliikettä--LACOSTE!!). Geneve oli 1500-luvulla kalvinismin keskus ja tämä Pyhän Pietarin kirkko oli Calvinin kotikirkko. Pääsimme vierailemaan katedraalin torneissa katselemassa maisemia. Portaikot torneihin olivat todella kapeita ja ahtaita, mutta maisemat olivat kiipeämisen arvoiset!

Seuraavaksi suuntasimme kulkumme kohti vanhan kaupungin keskustaa, missä lounastimme kauniissa maisemassa katoksen alla pastaravintolassa sateen samalla ropistessa katukivetykseen

Päivän varsinainen ohjelma oli vierailu YK:n Geneven päämajaan yhdessä Keminmaan, Pyhäjoen ja Oulun ryhmäläisten kanssa. Ryhmillemme oli järjestetty rakennukselle ohjattu kierros, jolla kuulimme mm. YK:n historiasta ja nykyisestä työstä sekä rakennuksen ja sen huoneiden tarinasta englanniksi kerrottuna. Esittelyä johti ennenkin YK:ssa suomalaisia paimentanut, erittäin karismaattinen opas.

Peruspäiväohjelman jälkeen olikin luvassa Suomi-Sveitsi -jääkiekko-ottelu, jota päätettiinkin sitten lähteä porukalla katsomaan tv:stä irlantilaiseen urheilupubiin. Olihan se melkoinen tilanne olla Sveitsissä irlantilaisessa pubissa katsomassa Suomi-Sveitsi matsia. Sveitsiläiset jaksoivat ensin olla tunnelmassa mukana, mutta Suomen vahvasti edetessä alkoivat katseet kääntyä muiden telkkujen suuntaan jalkapalloa tähyillen...
Kirjava joukkomme keräsi sveitsiläisiltä katseita iloitessamme Suomen emmekä Sveitsin maaleista. Toisessa erässä Sveitsin tasoittaessa pelin vierestä kuuluikin, kun eräs mies varoitteli naureskellen maalille hurraavaa kaveriaan: "Be careful, those are Finns!"